11 najboljih po izboru UEFA.com

11 najboljih po izboru UEFA.com

UEFA.com
UEFA.com

Posetioci zvaničnog sajta Evropske fudbalske federacije (UEFA.com) izabrali su najbolji tim za 2007. godinu. Među jedanaest najboljih nalaze se čak trojica igrača aktuelnog šampiona Evrope, Milana. U ovogodišnjem izboru nalaze se samo dvojica igrača koji su bili na listi i prošle godine, a jednom od njih dvojice, kapitenu Liverpula Stivenu Džerardu, to je treći uzastopni put da se nalazi među najboljih 11. Za najboljeg trenera izabran je Ser Aleks Ferguson.

Ove godine je čak 277,985 posetilaca glasalo u anekti. Pored Stivena Džerarda, najbolji igrač Milana, Brazilac Kaka, je jedini ‘preživeli’ iz prošlogodišnje liste. Milanov trio, pored Kake, čine i defanzivac Alesandro Nesta (bio na listi 2002, 2003 i 2004.) i vezni igrač Klarens Sedorf (bio na listi 2002.). Kaka je takođe igrač koji je dobio najviše glasova ove godine, pošto je čak 220,333 posetilaca UEFA.com glasalo za njega.

Stiven Džerard je jedini igrač vicešampiona Evrope koji se našao na listi, treći put uzastopno. Engleske klubove predstavljaju i Džon Teri (bio na listi 2005.), novopridošlica Didije Drogba, obojica iz Čelsija, a pored dvojca ‘plavaca’, tu je i Kristijano Ronaldo kome je ovo prvo pojavljivanje na listi. Poslednji predstavnik Premijer lige je trener Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson, koji je prvi put izabran za najboljeg trenera. Debitanti na listi su takođe i golman Real Madrida Iker Kasiljas, desni bek Sevilje Dani Alveš, levi bek Barselone Erik Abidal i centarfor Intera Zlatan Ibrahimović.

Učešće korisnika je vrlo popularno danas, ali naši korisnici su doprineli uspehu UEFA.com sajta još od samog početka i oduševljeni smo što su ponovo u velikom broju glasali u izboru tima goine. Izbor je mešavina ‘starosedelaca’ i novih mladih snaga. U stvari, sva dvanaestorica se vraćaju borbama u Ligi Šampiona već sledećeg meseca, što je dalji dokaz da se u tom takmičenju nalaze najbolji fudbaleri na svetu”, rekao je Adrijan Harte, menadžer sajta UEFA.com.

Najbolji tim za 2007. godinu:

Golman:
Iker Kasiljas (Real Madrid)

Odbrana:
Danijel Alveš (Sevilja)
Alesandro Nesta (Milan)
Džon Teri (Čelsi)
Erik Abidal (Barselona)

Vezni red:
Kristijano Ronaldo (Mančester Junajted)
Stiven Džerard (Liverpul)
Kaka (Milan)
Klarens Sedorf (Milan)

Napad:
Zlatan Ibrahimović (Inter)
Didije Drogba (Čelsi)

Trener:
Ser Aleks Ferguson (Mančester Junajted)

malla9
Luda,buntovna,ambiciozna,...

Komentariši